- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Vaddisznóhús vadasan, mártással, szósszal,
vagy öntettel

Erdei gombával töltött vaddisznógerinc burgundi mártással, zöldséges rétessel

 

Hozzávalók:

60  dkg vaddisznógerinc (csont nélkül), 5 dkg erdei gomba, 4 db zsemle, diónyi vaj, 1/2 kis fej hagyma, 4 db tojás, 1/2 csomag petrezselyem, csipet só, bors, szerecsendió, kakukkfu

A burgundi mártáshoz: 50 dkg borjúcsont, diónyi zsír, 1/2 evokanál liszt, 1 evokanál porcukor, vegyes zöldség: 1 kisebb sárgarépa, 1 kisebb gyökér, 1/2 kisebb fej zeller, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 4 db gombaszár, 2 dl vörösbor (burgundi vagy szekszárdi), csipet só, 1 egész bors, 2 db babérlevél, csipet kakukkfu, víz

A zöldséges réteshez: 4 réteslap, 2 cl olaj, 1 közepes sárgarépa, 1/2 közepes fej zeller, 6-7 db gomba, 1 marék zöldborsó, 3-4 kis rózsa brokkoli, 1 kocka teavaj, 2 evokanál liszt, 3 dl tej, 3 db tojás

A vaddisznógerincet hosszában szétterítjük, kicsit megveregetjük. A zsemlébol, erdei gombával, tojással, fuszerekkel ízletes tölteléket készítünk, a húsra terítjük, felgöngyöljük, hurokkötéssel átkötjük. Sütoben, surun locsolgatva megsütjük.

Burgundi mártás készítése

A jól megmosott, kisebb darabokra vágott csontot, a szeletekre vágott vegyes zöldséget, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a zellert és a gombaszárat (hozzáadva a törött borsot) a zsír felében barnára pirítjuk, vízzel felengedjük, megsózzuk, és feltesszük foni.
Közben a cukrot a zsír másik felében aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és barna rántást készítünk belole. Ha kész, berántjuk vele az alaplevet, hozzáadjuk a paradicsompürét, a vörösbort, a kakukkfüvet, és legalább négy-öt óráig fozzük, illetve forraljuk.
A forralást addig végezzük, míg a kello suruséget el nem éri. Idoközben - ha zsírja a felszínre jön - lezsírozzuk. Ha kész, leszurjük, Burgundi borral ízesítjük.

Zöldséges rétes készítése

A zöldségeket roppanásig fozzük, majd leszurve kihutjük, a gombát hirtelen lepirítjuk.
A vajból, lisztbol és a tejbol besamel mártást készítünk (keményebbre), és belekeverjük a zöldségeket, a fuszereket és a 2 db tojást. A beolajozott réteslapra helyezzük a tölteléket és feltekerjük. A tetejét a maradék tojással lekenjük, sütoben pirosra sütjük.

Elkészítési ido: 80 perc
Egy adag: 2520 kJ/600 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Villányi Cabernoir 2000

Vad borbagyesznó

Hozzávalók:
egy üveg száraz vörösbor, vaddisznóhús (ragu), hagyma, zöldpaprika, paprika, só, bors, kakukkfu, olaj
Elkészítése:
A vaddisznó húsát csíkokra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfuvel boven megszórjuk, majd egy hagymával bélelt tálba tesszük. A husi tetejére is hagymát halmozunk, majd az egészet felöntjük olajjal. A páclében marad pár óráig - vagy akár egy teljes napig is.

Egy mély serpenyoben kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a pácolt húst és a hagyma egy részét (ha túlhagymázzuk, édes lesz). A húst addig pirítjuk, míg a hagyma üveges nem lesz. Megpaprikázzuk, ha szükséges, utána borsozunk, majd felöntjük száraz vörösborral, amit késobb a párolgás miatt majd pótolni kell. A vaddisznóhús nagyon lassan puhul, ezért muvünk csak pár óra után lesz majd kész. A zöldpaprikát ráérünk a vége felé, apróra karikázva beletenni az ételbe. Ha a vaddisznóhús megpuhult, nem szükséges a pörköltet behabarni, hanem tálaláskor tejfelt kínálunk hozzá. Galuskával fogyasztva a legfinomabb, de nekünk krumplipürével is ízlett.

Vaddisznóhús vörös borral

Hozzávalók:
1800 g vaddisznó színhús, 3 dl vörösbor, 3 dl víz, só, ecet, egész bors, 200 g sárgarépa, 50 g vöröshagyma, 2 dl babérlevél, citromhéj, 3 dl vörösbor, céklasaláta.
Elkészítése:

A vaddisznóhúst jól megmossuk, majd a fenti anyagokkal lassú tuzön, fedo alatt, rövid lében pároljuk, közben vörösbort töltögetünk alá. Ha megpuhult, vékony szeletekre vágva azon forrón tálra rendezzük és leszurt levét ráöntjük. A tál szélét rakjuk körbe zöld babérlevelekkel, kissé beljebb, a levelet félig eltakarva, tegyünk szép, vörös, ecetes céklát, és a hússzeletekre végig egy sor karikára vágott sárgarépát. Csipkeízt adunk mellé külön, esetleg ribizli befottet és ecetes tormát.

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok