- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Vaddisznóhús sülten, vagy párolva

Káposztában párolt oldalas

Hozzávalók:

1kg édes áposzta, 80dkg vaddisznó oldalas, 15dkg sárgarépa, 10dkg petrezselyemgyökér, 15dkg vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 2dl fehérbor, só, 10dkg főtt császárszalonna, 1 csomó petrezselyem, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál ecet.

Elkészítés módja:

A káposztát miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk.
Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük. A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon sütni kezdjük. Saját zsírjával locsolgatjuk(kb.30perc) Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra vágott császárszalonnát a vöröshagymát és a zöldségeket. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk fedővel letakarjuk.
Ha a káposzta kissé összeesett, bort öntünk hozzá, és lassú tűzön pároljuk. 30 perc elteltével a sütőből kivesszük a félig sült oldalast, és a káposztával együtt puhára pároljuk.
Végül szükség szerint sóval és ecettel ízesítjük, tetejére petrezselymet szórunk.

- Faragó Zsolt -

Tihanyi vaddisznóragu

Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 nagy lila hagyma, 3-4 evokanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál kakukkfu, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál pritamin, 5-6 dl tihanyi kékfrankos.
Elkészítése:

Megtisztítom és nagyon apróra vágom a zöldségeket és a hagymát. Forró olajon megpirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott húst és zsírjára pirítom. Közben megsózom, kakukkfuvel, borssal, fokhagymás sóval, szétnyomott borókabogyóval, reszelt narancshéjjal, paradicsompürével és pritaminnal fuszerezem. Apránként aláöntöm a vörösbort és fedo alatt puhára párolom, közben gyakran megkeverem. Köretnek kifozött kagylótésztát adok mellé.

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok