- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Szarvasmáj pástétom
Hozzávalók:
1 kg szarvasmáj, 0,5-1 dl étolaj, 2 nagy fej vöröshagyma,
2 babérlevél, só, bors, pirospaprika, 25 dkg margarin, majoranna, 1 dl főző tejszín, 1-2 evőkanál mustár durvára őrölt színes bors és 1-2 saláta levél a díszítéshez
Elkészítés:
A májból reszteltmájat készítünk hagymával, olajjal, babérlevéllel, fűszerekkel. Miután kihűlt kétszer átdaráljuk aprólyukú tárcsán, húsdarálón. Hozzáadjuk a darabokra vágott margarint, mustárt, jó sok majoránnát, sózzuk, borsozzuk. Az egészet habosra keverjük. A jó kenhetőséget a tejszín hozzáadásával állítjuk be. A mustárral vigyázzunk, mert savanyú, csak ízlés szerint adagoljuk. Mikor már szép sima, krémes, fóliával bélelt őzgerincformába tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtjük.
Tálalás:
Tálaláshoz saláta levéllel takart pecsenyés tányért, vagy hasonló hosszúkás tányért használjunk. Az őzgerincből kifordított májpástétom tetejét és oldalát beszórjuk a durvára őrölt színes borssal. Pirítóssal, zöldségekkel kínáljuk előételnek, vagy reggelinek.

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok