- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Pulykahús mártással, öntettel, szósszal,
vagy ........

Szatmári pulykaragu



Hozzávalók:


75 dkg pulykaaprólék
25 dkg alma
3 evőkanál olaj
3 dkg zsemlemorzsa
1-2 szőlőlevél

4 szem bors
késhegynyi pirospaprika
1 kiskanál citromlé.

Az alaposan megtisztított pulykaaprólékra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, hozzáadjuk a szőlőlevelet, a szemes borsot, sót. Amikor már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felszeletelt almát, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, meghintjük a pirospaprikával, és ezzel sűrítjük be a ragu levét. Tálalás előtt a szőlőlevelet kidobjuk belőle. Szatmárban levesnek is szokták adni, akkor másfél liter vízzel főzik meg az aprólékot. (Gyakori, hogy hidegen is tálalják).

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok