- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Őz vadasan, mártással, szósszal, öntettel

Ozgerinc vadasan

Hozzávalók:
1 kg ozgerinc (csont nélkül), 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, ízlés szerint vöröshagyma, fokhagyma, citrom, bors, koriander, babérlevél, mustár, ecet, boróka, cukor, 2 dl tejföl, 5 dkg finomliszt, 0,5 dl étolaj
Elkészítés:

A megtisztított gerincet 1 napig zöldséges páclében érleljük. Olajon a megtisztított, karikára vágott hagymát, répát, gyökeret megpároljuk a fuszerekkel együtt. Rátesszük a páclébol kiemelt húst, és kevés lével felengedve egy órán keresztül pároljuk. Amikor puha, kivesszük a húst, és a zöldséges levét szorszitán átpaszírozzuk. Ízlés szerint után ízesítjük mustárral, ecettel, citromlével. Tejföllel dúsítjuk majd jól átforraljuk. (Ha nem elég suru a mártásunk, kevés lisztbol világos rántást készítünk és ezzel surítjük.) A húst forrón szeletelve tálaljuk, zsemlegombóccal vagy kifott tésztával.

Ozcímerbol vagdalt

Hozzávalók:
1800 g ozcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája.
Elkészítése:

Az ozcombot besózzuk és vajjal sütoben megsütjük. Ebbol szép, szabályos szeleteket vágunk, a többit (kb. a felét) finom lyukú darálón ledaráljuk. Vajas mártást készítünk, belekeverjük a darált húst, reszelt citromhéjjal, szerecsendió-virággal, sáfránnyal ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojásokat, tojássárgákat. Egy megfelelo formát vajjal kikenünk, és a combszeletek egy részével kirakjuk. Erre tesszük a surure befozött vagdalt húst és vízgozben készre pároljuk. Egy tálra kiborítjuk, körberakjuk a megmaradt oz-szeletkékkel és kaprimártással (lásd mártások) körülöntjük.

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok