- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Őz sütve, párolva

Ozgerinc angolosan

Az ozgerincet hártyáitól jól megtisztítjuk és vékonyra vágott füstölt szalonna csíkokkal surun megtuzdeljük, egy órával a sütés elott beolajozzuk, megsózzuk, mustárral bekenjük és beborsozzuk. Tepsire téve, forró zsírral leöntjük. Jó meleg sütoben saját levével többször meglocsolva szép pirosra sütjük. Tálalás elott az ozgerincet csontjáról lefejtjük és felszeletelve újra visszahelyezzük a csontra. Angolos, vajjal leöntött zöldségfélékkel tálaljuk, burgonyapürét adunk mellé.

Tarpai őznyársak


Hozzávalók:

4 vastagabb pácolt őzhús szelet
12 db aszalt szilva
1 dl tejszín
2 dl édes bor
1 evőkanál étkezési keményítő
só, bors, paprika
bazsalikom, olaj
A sütés előtti napon a húst bepácoljuk*, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük,
a zsebekbe 3-3 aszaltszilvát teszünk, a nyílásokat összetűzzük.
A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt.
Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.
Vörösboros mártással és mazsolás rizzsel tálaljuk.

* A páclét 1,5 liter vízből 1dl ecettel, 1kis fej hagyma felkarikázva, 2db babérlevéllel, 1 csipet kakukkfűvel, 2db mogyoróhagymával, 1db felkarikázott sárgarépával, 1db fehérrépával, fél fej zellerrel, csipet zúzott fenyő maggal, 6-7 db szemes borssal, szegfűszeggel, sóval és citromhéjjal készítjük. A hozzávalókat összefőzzük és kihűlés után külön porcelán bevonatú edénybe leszűrve öntjük a húsra.

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok