- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Nyúl vadasan, szószban, mártásban, öntettel.........

Nyúl vörösborban

Hozzávalók:
4 nyúl hátsó combja, 30 dkg máj, 10 dkg gomba, 10 dkg zsír, 10 dkg zöldborsó, 0.5 dl alkohol só, bors
A mártáshoz:
2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 3 dl vörösbor
Elkészítés
Újnyi csíkokra vágjuk a húst, serpenyoben zsíron puhára pároljuk. A májat felszeleteljük És a hús mellett átsütjük. Közben külön-külön megpároljuk a gombát sózva borsozva, és a borsót, és összekeverjük a hússal.

Mártás:

zsírban világosra pirítjuk a lisztet és a borral felengedjük, összeforraljuk, ha sima a húsra öntjük. Meglocsoljuk az alkohollal és meggyújtva visszük az asztalra. Párolt rizs és sült burgonya illik hozzá.

Nyúlbecsinált

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg nyúl színhús, 8 dkg vaj, 15 dkg vegyes zöldség, 10 dkg gomba, 15 dkg mirelit zöldborsó, 15 dkg liszt, 1 tojássárgája, 1 dl tejszín, 5 szem fekete bors, 1 kávéskanál só, 1 csokor petrezselyemzöldje

Elkészítése:

A jól megmosott nyúlhúst húsz-huszonöt egyenlo kockára vágjuk, vízben felforraljuk, forralás után a vizet leöntjük, s a húst hideg vízzel leöblítjük. Megsózzuk, s újra feltesszük foni szemes borssal, a tisztítás után apróra vágott vegyes zöldséggel, a megtisztított, szeletekre vágott gombát akkor tesszük hozzá, amikor a hús foni kezdett. A vajból és a lisztbol világos rántást készítünk, kevés vízzel felöntjük, simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, hozzáöntjük a fozésben lévo húshoz, a zöldségekkel készre fozzük, ha kell, utána ízesítjük. A tejszínt a tojássárgájával simára habarjuk, és a tuzrol levett, készre fozött ételhez keverjük, de az akkor már nem teheto vissza a tuzre. Köretnek párolt rizst kínálunk hozzá.

Vadnyúl vadasan

Hozzávalók:
1,2 kg vadnyúl (comb, gerinc), 15 dkg zsír, 8 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 8 dkg liszt, 2 g orölt bors, 1 tk szemes bors, mustár, 2 babérlevél, 2-3 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, páclé.
Elkészítés:

A nyulat 3-4 napra huvös helyen páclében (lásd ott) pácolom. A zsírban megpirítom a karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, citromlével, hagymával felforralom és ebben párolom meg a feldarabolt kacsát. Mikor a nyúlhús már puha, kiveszem a lébol és a zöldségeket a lével együtt áttöröm. 2 dkg zsírból és a lisztbol cukorral barna rántást készítek, besurítem vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítem, tejfölözöm. Pár percig együtt forralom a nyúlhússal. Zsemlegombóccal tálalom.

Vadas házinyúl

Hozzávalók:
1 nyúl hátsó combja és gerince, 2 sárga-, 2 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 dl bor, 1 kis fej hagyma, 2 dl tejföl, zsír, 5 szem bors, pirospaprika, 1 citrom, mustár só.
A pácléhez:
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág.
Elkészítés:
A páclé összetevoit 20 percig fozöm. Amikor kihult, beleteszem a lehártyázott húst. Egy hétig naponta forgatom. A fozés napján a húst letörölgetem, forró zsírban átforgatom, vele párolom a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Mikor minden puha, a zöldséget áttöröm, visszateszem a lébe, behabarom. Mustárral, citromlével és -héjjal ízesítem, spagettivel tálalom.

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok