- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Nyúlhús sütve
Nyírteleki házinyúlragu
Nyúlárnyékos(spárgás) rizzsel

Faragó Márta és Taksár Ferenc receptje

Hozzávalók (4 főre):
2-2 db házinyúlcomb és lapocka,
1 db gerinc, (legjobb az egy évnél fiatalabb nyúlfi - lásd megjegyzést)
1 dl olívaolaj,
10 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
20 dkg erdőszéli csiperkegomba, (ánizsillatú)
30 dkg paradicsom,
5 dl fehérbor, (tokaji száraz furmint)
1 csomag petrezselyem,
tárkony, őrölt bors, só.
A kicsontozott, darabokra vágott inaktól, hártyától megtisztított nyúlfi húsát egy edényben olíva olajon megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Egy sütőedénybe kivesszük. A visszamaradt olajban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, a félbe vágott ánizsillatú gombafejeket, a kimagvazott, megfelezett paradicsomokat. Ha az előző finomságok megpuhultak, ráöntjük a nyúlfi húsára, felöntjük vízzel, s a finom tokaji fehérborral, lefedve megpároljuk. Köretnek nyúlárnyékos (spárgás) rizst adhatunk.


nyúlárnyékos rizs elkészítése:

40 dkg spárgakonzerv ,
2 szál sárgarépa,
2 dkg házi vaj,
2 dl házi tyúkhúsleves,
2 dl fehérbor (tokaji száraz furmint)
30 dkg rizs,
4 evőkanál olívaolaj,
só, fehérbors.
Egy edényben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk benne a felkockázott hagymát. Kicsit sózzuk. Hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott sárgarépát és a lecsepegtetett kockára vágott spárgát, két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, tovább sütjük két percen át, folyamatosan kevergetjük. Meglocsoljuk a nemes tokaji fehérborral, és addig folytatjuk a főzést, amíg a bor elpárolog. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáöntjük a meleg finom házi tyúkhúslevest, és tovább főzzük, amíg kissé elfő a leve. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a házi vajat, és hagyjuk pihenni pár percig, hogy a rizs jól átvegye az ízeket. Végül a rizst szépen tálaljuk egy vizes, vagy olajozott pohárba, formába nyomjuk és tányérra helyezzük. Díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tárkonyos nyúl

Hozzávalók:
1 kg kis darabokra vágott nyúlhús, olaj, vaj, só, zöldbors, friss tárkony, 3-4 apró hagyma, 2 evokanál liszt, 3/8 liter húsleves (lehet kockából), 1/8 liter száraz fehérbor, 2 dl tejföl
Elkészítés:

Az olajat és a vajat felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a negyedekbe vágott hagymát, liszttel beszórjuk, felengedjük a húslevessel. Fuszerezzük. A durván összevágott tárkonyt és a bort is hozzáadjuk. Ha a hús megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok