- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Linkcsere-Bannercsere      FocusHome építőipar      Szex      Új szavak      Vadreceptek      LibriKönyvek      Halreceptek      Vadcoop      Receptek      FMparfüm      ForexMarketiva      Weblap Sablonok      Szakemberek      KönyvekOnline      Megasztár Blog      OnlineParfüm      Marketiva-Forex      Blog Buszsáv      Blog Orvosok      Blog Motorosok      MagyarországP8      Parfüm      Forex.......      Vadételek--      Aranyér      Dohányzás      Parfüm szállítással      Weblapszerkesztő      Lefogyni      Marketiva-Forex      Tárhely      Tárhely, domain      Óbudai szépségszalon      Kozmetika      Szexvideók      Mi nem tetszik?      Forex      Finexo-forex      Óbuda      Panasz Fórum      Tiszta víz      Elektromos cigi      E-cigi Webshop      E-Cigi Linktár      ecigaretta      Forex Kereskedelem      SzexChat      Flavitamin      Baba-Mama      Flavin7      Ezüstkolloid      Kávé,Slimcafe      Háttérképek      FMGroup      Hitel      Rejtélyek      Samsung LED      Szakember kereső      Parfüm-FM      Használtautó      Szociális otthon      Budapesti Állás     
Untitled Document
Vadhúshoz illő köretválasztékok

Zsemlegombóc recept

Kategória:
Köretek

Hozzávalók:

1 1/2 zsemle,3 dkg zsír,8 dkg liszt,2 tojás,1/2 cs.p.zöld,egy kh.t.bors,só.
Elkészítés:

Az apró kockákra vágott zsemlét a zsírban halványra pirítjuk,megszórjuk a finomra vágott z.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk.A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel,megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát,gombócokat formálunk belőle és a forró levesben megfőzzük.

Tanácsok:
Vadas mártás mellé is kiváló köretnek,ebben az esetben kockából készült levesben,vagy sós,esetleg delikátos vízben kell kifőzni,és köretként a vadashoz adni.

Elkészítési idő: 30 perc

Zsemlegombóc, ahogy Nani készíti

Hozzávalók:
  • 5-6 db szikkadt zsemle
  • tej

  • őrölt bors
  • liszt
  • 1-2 tojás
  • pici olaj

  • Elkészítés:

    A szikkadt zsemléket felkockázom. Egy tepsibe pici olajat öntök, beleteszem a zsemlekockákat, és a sütőben néhány perc alatt megpirítom. A tejet összekeverem a tojásokkal, sózom, borsozom és beleforgatom a már kihűlt zsemlekockákat. Annyi lisztet adok hozzá, hogy kézzel formálható, jól összeálló gombócokat készíthessek belőle, amit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzök. Ízlés szerint apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is adhatunk a masszához.

    Megjegyzés:
    Köretként ajánlom, elsősorban vadashoz, mely készülhet vadhúsból, illetve marhából.

    Fűszeres sült krumpli

    Hozzávalók:
  • 8-10 db kisebb burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • metélőhagyma
  • szárított petrezselyem
  • kevés olívaolaj

  • Elkészítés:

    A burgonyákat meghámozzuk, negyedeljük. A hagymát vastagabb szeletekre, a fokhagymát nem túl apróra vágjuk. Egy kisebb tepsibe tesszük a krumplit, a hagymát és a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, metélőhagymával, bazsalikommal, oregánóval, szárított petrezselyemmel. Kevés olívaolajat öntünk rá. Fólia alatt kb. 20-30 percet pároljuk, ha a krumpli megpuhult, levesszük a fóliát, és készre sütjük.

    Megjegyzés:

    Nagyon finom és laktató, a 90 naposra keményítőnapra kiváló, egyébként a családnak köretként sült és rántott húsokhoz nagyszerű.

    Kurkumás-kukoricás rizs

    Hozzávalók:
  • 1 csésze rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kukoricakonzerv
  • 2 evőkanál fenyőmag

  • bors
  • csipet kurkuma
  • olívaolaj

  • Elkészítés:

    Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd beletesszük előbb a kurkumát, majd az átöblített rizst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés ideig pirítjuk. Felöntjük két csészényi vízzel, és lefedve pároljuk. Amikor duzzadni kezdenek a szemek, belekavarjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Serpenyőben átpirítjuk a fenyőmagot, és tálalás előtt megszórjuk vele az ételt. Minél több kurkumát teszünk bele, annál élénkebb sárga lesz a színe.

    Megjegyzés:
    Elsősorban rántott zöldégekhez ajánlom, de a szószos húsokhoz is kiváló.

    A receptet S.Manka küldte. Köszönjük!

    Pikáns Kőkény

    Hozzávalók:

    1 kg kökény, 75 dkg cukor, 2 dl víz, 6 dl almaecet, 2 darab fahéj, 6 szem szegfuszeg, 3 ek mustármag.

     

     
    Elkészítés:

    A leszárazott kökényt hideg vízzel lezuhanyozom. Konyhakreppen megszárítom és egy nagy tepsin egy éjszakára lefagyasztom, hogy elveszítse fanyar ízét. A cukrot egy megfelelo edényben kamellirálom, felöntöm az ecettel és a vízzel, míg a cukor fel nem oldódott. Hozzáadom a fuszereket és a kökényt. Rövid idore felforralom, majd azonnal elomelegített ovegekbe töltöm és lezárom. A kökényt csak két hónap múlva fogyasztom. A pikáns kökény kiváló köret vadhoz, vadszárnyashoz és kacsához. Forrás: Oskar Marti, Ein Poet am Herd, Herbst in der Küche.

    Galuska

    Hozzávalók:

    80 dkg liszt, 20 dkg zsír, 3 db tojás, javasolt folyadékmennyiség 0,4 l ízlés szerint só

     

     
    Elkészítés:

    Elôször is sós vizet forralunk. Összeállítjuk a galuskatésztát. A tojásokat keverôtálba felütjük. Egy kevés vizet és sót adunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a szitált lisztet. A galuskatésztát fakanállal keverjük össze. Amikor a tojás és a víz keveréke egynemuvé vált a liszttel, akkor a galuskatészta elkészült. A galuskatésztát az erre szolgáló szaggatóval a forrásban lévô vízbe szaggatjuk. A készre fôtt galuskákat leszurjük, alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük. Megfelelô méretu lábasban zsírt melegítünk. Belekeverjük a galuskát, sózzuk, és átforgatjuk. Azonnal, forrón, elômelegített tálra rakjuk. Sokféle ételhez, így paprikáshoz, pörkölthöz tálalhatjuk körítésként. Önálló ételként tojásos galuskát készíthetünk belôle.,

    Sajtos körte

    Hozzávalók:

    300gr sajt (trappista, ementáli,) 2 tojássárgája, só, őrölt bors,őrölt szerecsendió 8db körte ek.vaj

    Elkészítés:

    A sajtot apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, és őrölt szerencsendióval fűszerezzük. A körtét megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettévágjuk, magházukat kiemeljük, és úgy vájjuk ki, hogy a körtének kb. 1cm vastag fala maradjon. A gyümölcshús felét a tojásos sajthoz keverjük és ezzel megtöltjük a körtéket. A gyümölcsöket vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Forrón és hidegen is tálalható. Nagyon jó köretként is, vadakhoz, szárnyasokhoz, különböző roládokhoz stb...!

    elektromos cigaretta

    elektromos cigaretta
    Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok