- Vadreceptek
- Vadételek
- Vadhús készítmények
- Vadas Specialítások
Kezdőlap     Küldj receptet     Itt tegyél kedvenceid közé !    Partnereink     Keresés a honlapon
Támogatóink:  Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!
Untitled Document
Fácánhús pácolása, tartósítása és grillezése

Vadaspácok

Vadaspác 1.
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág.

A felsorolt hozzávalókat 20 percen keresztül fozöm.

Vadaspác 2.
2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 2 liter víz, 10 szem bors, 2 babérlevél, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 ek ecet.

A sárga-, és fehérrépát a felkarikázott hagymával együtt az olajon megpárolom, az összes hozzávalót beleteszem a vízbe és felforralom.


Vadhús étkek: pácolás

A vadakat felhasználás elott pácolni kell. A pácléhez annyi vizet veszünk, amennyi a húst ellepi, hozzáadunk ecetet, vöröshagymaszeleteket, babérlevelet, kakukkfüvet, mogyoróhagymát, karikára vágott vegyes zöldséget (sárgarépát, fehérgyökeret, zellert), zúzott fenyomagot, szemes borsot, szegfuszeget, sót és citromhéjat. Mindezt fél óráig fozzük, azon forrón ráöntjük a húsra, melyet azután többször is meg kell benne forgatni. Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni; az igen fiatal állatok húsát pedig egyáltalán nem, hacsak rövid ideig azért nem, hogy jobb ízu legyen vagy eros vadszagát elvegye. Ha sürgos a pácolás, a levet, ahányszor lehul, ismételten felforraljuk, és újra a húsra töltjük: ezáltal egy vagy fél nap alatt olyan eredményt érünk el, mint egyébként 4-5 nap alatt. (Feltehetoen a hutési technika és a táplálkozástudomány fejlodése az oka, hogy napjainkban a pácolás módja két kérdésben lényegesen eltéro. Ma a megfott páclevet lehutjük és hidegen öntjük a húsra. Fenti recept a vizet és ecetet 1:1 arányban keverteti, ez elképzelhetetlenül savanyú lenne. Ma a pácléhez sokan egyáltalán nem használnak ecetet - a szerk.)

elektromos cigaretta

elektromos cigaretta
Pszichiáter              top5 ujdonságok, top5shop termékek, top5 termék      Szociális otthonok